Bez-serowy sernik z nasionami konopi

a-to-przepis-na-sernik

Składniki:

Spód:
5 łyżek oleju kokosowego
2 łyżki miodu
1/2 łyżeczki soli morskiej
1 łyżeczka cynamonu
1 1/2 szklanki mąki migdałów
1/2 szklanki łuskanych nasion konopi

Nadzienie
2 nerkowców (moczone w wodzie przez 4-6 godzin)
3/4 szklanki miodu
3/4 szklanki oleju kokosowego
1/4 szklanki soku z cytryny
1 paczka świeżych truskawek
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii

1. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
2. Wymieszaj wszystkie składniki na spód razem.
3. Rozprowadź mieszankę na blaszce.
4. Piecz około 15 minut, do uzyskania złotego koloru.
5. Połącz wszystkie składniki na wypełnienie razem.
6. Wlej je do upieczonego spodu.
7. Włóż do lodówki na co najmniej 2 godziny.
8. Podawaj schłodzone, dodaj kokosową bitą śmietanę i świeże truskawki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.


Copyright © THCLand.pl - Czyli informacje na temat marihuany, konopi, cannabis.