Składniki:
– ¾ szklanki mąki migdałowej,
– 2 łyżki mąki kokosowej,
– 2 łyżki nasion konopi,
– 2 łyżeczki cynamonu,
– ¼ łyżeczki różowej soli himalajskiej,
– ½ łyżeczki sody oczyszczonej,
– ½ łyżeczki proszku do pieczenia,
– puree z 1 dużego, dojrzałego banana,
– 1 jajko (lub ¼ szklanki puree jabłkowego),
– 1 łyżka roztopionego oleju kokosowego,
– 2 łyżki niesłodzonego mleka migdałowego,
– 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii.
1. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
2. Połącz mąkę migdałową, kokosową, nasiona konopi, cynamon, sól, sodę i proszek do pieczenia w dużej misce.
3. Dodaj mokre składniki do suchych i mieszaj do dokładnego połączenia.
4. Wykładaj ciasto na formę do pieczenia babeczek wyłożoną papilotkami.
5. Piecz przez około 15 minut, a następnie wyjmij z piekarnika i ostudź przed jedzeniem.