Proteinowy budyń konopny z nasionami konopi

czekoladowo-konopna-owsianka-przepis-z-nasionami-konopi

Składniki:
• ½ szklanki organicznego jogurtu greckiego
• 3 łyżki konopnego proszku białkowego o smaku czekoladowym
• 2 łyżki niesłodzonego musu jabłkowego (lub połowa puree z banana)
• 2 łyżki niesłodzonego mleka migdałowego
• 2 łyżki masła orzechowego
• ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii
• stevia do smaku (opcjonalnie)
• sól do smaku (zwłaszcza jeżeli masło orzechowe jej nie zawiera)
• 1 łyżeczka łuskanych nasion konopi

1. Podgrzej masło orzechowe w małym garnku lub bezpiecznym naczyniu w kuchence mikrofalowej (przez 20 sekund) aż zmięknie, ponieważ to ułatwi mieszanie.
2. Tymczasem umieść wszystkie inne składniki (z wyjątkiem łuskanych nasion konopi) w misce i wymieszaj.
3. Dodaj masło orzechowe, ubij, spróbuj – dostosuj cukier lub sól odpowiednio.
4. Przełóż do gotowych naczyń i umieść w lodówce na co najmniej 30 minut.
5. Po schłodzeniu posyp łuskanymi nasionami konopi.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.


Copyright © THCLand.pl - Czyli informacje na temat marihuany, konopi, cannabis.