Batony z masłem orzechowym

Przygotowanie ich jest banalnie proste i zajmuje naprawdę mało czasu! Zapraszamy do przepisu.

Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 15 porcji

Składniki:
pół szklanki canna – masła
1 szklanka kruszonych krakersów
1 szklanka cukru pudru
1 szklanka kremowego masła orzechowego
1 szklanka czekolady

1. Wykładamy kwadratową formę do pieczenia folią aluminiową i odkładamy ją na bok.
2. W średniej wielkości misce mieszamy roztopione canna masło, krakersy i cukier puder do momentu połączenia się składników, a następnie dodajemy do tego masło orzechowe.
3. Powstałą masę wykładamy na przygotowaną formę do pieczenia.
4. W małej misce umieść dwie łyżki masła orzechowego oraz czekoladę i roztop je w kąpieli wodnej, mieszając co chwilę aby uzyskać naprawdę gładką konsystencję.
5. Przelej gotową czekoladę na warstwę z masłem orzechowym.
6. Umieść blaszkę w lodówce i schłodź nasze batony – co najmniej 3 godziny.
7. Na 10 minut przez rozpoczęciem jedzenia wyjmij blaszkę z lodówki, aby pozwolić batonom dojść do temperatury pokojowej.
8. Batony, których nie zjesz od razu przechowuj w lodówce, najlepiej w szczelnie zamykanym pojemniku, aby uniknąć przenikania się zapachów z innych potraw znajdujących się w lodówce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.


Copyright © THCLand.pl - Czyli informacje na temat marihuany, konopi, cannabis.