Sześcio-składnikowe konopne brownie bez pieczenia 2


images-marijuana-hemp-cannabis
Przepis na ciasto konopne, do którego potrzebujesz tylko SZEŚĆ składników oraz jest szybkie i łatwe do zrobienia.

Nasiona konopi są doskonałym źródłem wegańskiego białka (zawierającego wszystkie niezbędne aminokwasy), błonnika i kwasów tłuszczowych (omega 3 i omega 6).
Dodatkowo dostarczają witaminy, minerały i antyoksydanty. Dostarczają energii, stabilizują apetyt, poprawiają trawienie.

Zaledwie trzy łyżki stołowe nasion konopi dostarczają 10g białka, 3g błonnika, 3g węglowodanów. Ta porcja zapewnia mnóstwo naturalnych minerałów i witamin, takich jak mangan, magnez, fosfor, tiamina, cynk, wapń, B6, kwas foliowy, ryboflawiny.

Konopie są również naturalnie bezglutenowe i wolne od alergenów, takich jak nabiał czy soja. To sprawia, że są popularne nie tylko jako dodatek do deserów, ale także do wszystkiego – od płatków i pieczywa poprzez sałatki i koktajle.

Chociaż technicznie należą do rodziny orzechów, a jedzone na surowo w smaku przypominają słonecznik.

Dlaczego więc mamy nie korzystać z tych dobrodziejstw jakie dają nam nasiona konopi?
Oto przepis na surowe ciasto brownie z ich użyciem.

Potrzebujesz:
2½ uncji surowych, obranych nasion konopi
½ szklanki surowych, niesolonych orzechów włoskich
½ szklanki surowego kakao w proszku
¼ łyżeczki soli morskiej
24 posiekane i wypestkowane daktyle
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

Dodatek daktyli naturalnie osłodzi ciasto, które są również świetnym źródłem błonnika, potasu, magnezu.

nasiona marihuany, nasiona konopi, sklep


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

2 komentarzy do “Sześcio-składnikowe konopne brownie bez pieczenia


olej cbd, konopny, cbd, thc