Sześcio-składnikowe konopne brownie bez pieczenia

Przepis na ciasto konopne, do którego potrzebujesz tylko SZEŚĆ składników oraz jest szybkie i łatwe do zrobienia.

Nasiona konopi są doskonałym źródłem wegańskiego białka (zawierającego wszystkie niezbędne aminokwasy), błonnika i kwasów tłuszczowych (omega 3 i omega 6).

images-marijuana-hemp-cannabis

Dodatkowo dostarczają witaminy, minerały i antyoksydanty. Dostarczają energii, stabilizują apetyt, poprawiają trawienie.

Zaledwie trzy łyżki stołowe nasion konopi dostarczają 10g białka, 3g błonnika, 3g węglowodanów. Ta porcja zapewnia mnóstwo naturalnych minerałów i witamin, takich jak mangan, magnez, fosfor, tiamina, cynk, wapń, B6, kwas foliowy, ryboflawiny.

Konopie są również naturalnie bezglutenowe i wolne od alergenów, takich jak nabiał czy soja. To sprawia, że są popularne nie tylko jako dodatek do deserów, ale także do wszystkiego – od płatków i pieczywa poprzez sałatki i koktajle.

Chociaż technicznie należą do rodziny orzechów, a jedzone na surowo w smaku przypominają słonecznik.

Dlaczego więc mamy nie korzystać z tych dobrodziejstw jakie dają nam nasiona konopi?
Oto przepis na surowe ciasto brownie z ich użyciem.

Potrzebujesz:

  • 2½ uncji surowych, obranych nasion konopi,
  • ½ szklanki surowych, niesolonych orzechów włoskich,
  • ½ szklanki surowego kakao w proszku,
  • ¼ łyżeczki soli morskiej,
  • 24 posiekane i wypestkowane daktyle,
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego.

Dodatek daktyli naturalnie osłodzi ciasto, które są również świetnym źródłem błonnika, potasu, magnezu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

2 komentarze “Sześcio-składnikowe konopne brownie bez pieczenia”


Copyright © THCLand.pl - Czyli informacje na temat marihuany, konopi, cannabis.