Sałatka z orzechami i nasionami konopi


Składniki:

1/2 główki czerwonej kapusty
1/2 główki włoskiej kapusty
3 łyżki oliwy z oliwek
1 1/4 szklanki posiekanych orzechów laskowych
1/2 szklanki łuskanych nasion konpi
sok z 1 cytryny
1,5 łyżki miody
sól morska i czarny pieprz do smaku

1. Włącz piekarnik.
2. Za pomocą mandoliny lub ostrego noża posiekaj kapustę.
3. Umieść kapustę w dużej misce, dodaj do nie oliwę z oliwek i wymieszaj.
4. Rozłóż kapustę na blasze do pieczenia i umieść na chwilę w piekarniku (około 5 – 7 minut).
5. W połowie pieczenia wymieszaj kapustę.
6. Nastaw piekarnik na 180°C.
7. Umieść orzechy laskowe na oddzielnej blasze do pieczenia i piecz je w piekarniku przez około 5 – 10 minut, lub do momentu aż nabiorą złotego koloru.
8. W dużej misce wymieszaj sok z cytryny, miód i oliwę z oliwek.
9. Dodaj kapustę, łuskane nasiona konopi, orzechy laskowe i wymieszaj.
10. Dopraw solą oraz pieprzem.
11. Posyp dodatkową porcją łuskanych nasion konopi.

nasiona marihuany, nasiona konopi, sklep

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


olej cbd, konopny, cbd, thc