Sałatka z orzechami i nasionami konopi

Składniki:

1/2 główki czerwonej kapusty
1/2 główki włoskiej kapusty
3 łyżki oliwy z oliwek
1 1/4 szklanki posiekanych orzechów laskowych
1/2 szklanki łuskanych nasion konpi
sok z 1 cytryny
1,5 łyżki miody
sól morska i czarny pieprz do smaku

1. Włącz piekarnik.
2. Za pomocą mandoliny lub ostrego noża posiekaj kapustę.
3. Umieść kapustę w dużej misce, dodaj do nie oliwę z oliwek i wymieszaj.
4. Rozłóż kapustę na blasze do pieczenia i umieść na chwilę w piekarniku (około 5 – 7 minut).
5. W połowie pieczenia wymieszaj kapustę.
6. Nastaw piekarnik na 180°C.
7. Umieść orzechy laskowe na oddzielnej blasze do pieczenia i piecz je w piekarniku przez około 5 – 10 minut, lub do momentu aż nabiorą złotego koloru.
8. W dużej misce wymieszaj sok z cytryny, miód i oliwę z oliwek.
9. Dodaj kapustę, łuskane nasiona konopi, orzechy laskowe i wymieszaj.
10. Dopraw solą oraz pieprzem.
11. Posyp dodatkową porcją łuskanych nasion konopi.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.


Copyright © THCLand.pl - Czyli informacje na temat marihuany, konopi, cannabis.