Ilość porcji: pełna miska
Składniki:
• 3 awokado (obrane, bez pestek, puree)
• sok z 1 limonki
• 2 łyżeczki oleju z konopi
• 1 łyżka łuskanych nasion konopi
• ½ szklanki czerwonej cebuli pokrojonej w kostkę
• 3 łyżki posiekanej kolendry, świeżej
• 2 łyżki czerwonej papryki, pokrojonej w drobną kostkę
• 1 pomidor pokrojony w drobną kostkę, bez nasion
• 1 łyżeczka soli
• 1 wyciśnięty ząbek czosnku
• 2 łyżkeczki kminku
• szczypta pieprzu cayenne
1. W średniej wielkości misce rozgnieć awokado, dodaj sok z limonki i sól.
2. Dodaj cebulę, kolendrę, pomidory, paprykę, olej z konopi, łuskane nasiona konopi, czosnek, kminek, pieprz cayenne.
3. Po zrobieniu umieść w lodówce, aby smaki się przegryzły.