Składniki:
• 2 jajka
• ½ łyżeczki soli
• 1½szklanki startej marchewki
• 1 szklanka drobno posiekanej kapusty
• ½ szklanki pokrojonej w kostkę cebuli
• 1 łyżeczka czosnku w proszku
• ¼ szklanki łuskanych nasion konopi
• ⅓ szklanki błonnika konopnego
• ⅓ szklanki mąki kokosowej
• 2 łyżki oleju z konopi
• 8 całych bułek pszennych
1. Rozgrzej piekarnik do 200°C.
2. Ubij jajka i sól w dużej misce.
3. Dodaj resztę składników i mieszaj do dokładnego połączenia.
4. Następnie kształtuj mieszankę w kotleciki (około ½ szklanki każdy).
5. Ułóż kotlety na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia i umieć w piekarniku.
6. Piecz burgery na jednej stronie przez 15 minut, a następnie kolejne 10 minut na drugiej.
7. Umieść każdy burger w bułce, dodaj swoje ulubione sosy i dodatki i ciesz się ich smakiem!