Składniki:
• ½ szklanki organicznego jogurtu greckiego
• 3 łyżki konopnego proszku białkowego o smaku czekoladowym
• 2 łyżki niesłodzonego musu jabłkowego (lub połowa puree z banana)
• 2 łyżki niesłodzonego mleka migdałowego
• 2 łyżki masła orzechowego
• ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii
• stevia do smaku (opcjonalnie)
• sól do smaku (zwłaszcza jeżeli masło orzechowe jej nie zawiera)
• 1 łyżeczka łuskanych nasion konopi
1. Podgrzej masło orzechowe w małym garnku lub bezpiecznym naczyniu w kuchence mikrofalowej (przez 20 sekund) aż zmięknie, ponieważ to ułatwi mieszanie.
2. Tymczasem umieść wszystkie inne składniki (z wyjątkiem łuskanych nasion konopi) w misce i wymieszaj.
3. Dodaj masło orzechowe, ubij, spróbuj – dostosuj cukier lub sól odpowiednio.
4. Przełóż do gotowych naczyń i umieść w lodówce na co najmniej 30 minut.
5. Po schłodzeniu posyp łuskanymi nasionami konopi.