Dzisiaj mamy dla was przepis na najprostszy hummus z marihuaną, zapraszamy do kuchni!
Gotowy hummus polecamy serwować z chlebkiem pita, najlepiej zgrillowanym, lub na podpieczonym chlebku.
Czas przygotowania: 15 minut
Ilość porcji: 15 porcji
Składniki:
puszka ugotowanej ciecierzycy
olej cannabis
tahini
surowy czosnek
2 łyżki sosu sriracha
2 łyżki soku z cytryny
1. W robocie kuchennym zmiksuj razem czosnek, 1/3 ciecierzycy i szczyptę soli. Blenduj do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Po uzyskaniu upragnionego efektu, dodaj powoli 1/3 oliwy, kolejną porcję ciecierzycy oraz połowę tahini, a następnie zblenduj do momentu aż w masie nie będzie widocznych ziaren ciecierzycy.
3. 1/3 oliwy pozostaw do dekoracji.
4. Wyjmij hummus z robota kuchennego i umieść w misce. Dodaj do hummusu sok z cytryny oraz sos sriracha. Polej pozostałą oliwą i serwuj ze zgrillowanym chlebkiem.