Chrupiąca granola z nasionami konopi


granola-z-nasionami-konopi-marihuana-mleko-nasiona


Składniki:

(na 10 porcji)
• 1¼ szklanki nasion konopi
• 4 szklanki płatków owsianych
• ¾ szklanki wiórków kokosowych
• ¾ szklanki płatków żytnich
• ¾ szklanki migdałów
• ⅓ szklanki posiekanych orzechów laskowych
• ½ szklanki łuskanych nasion słonecznika
• ½ szklanki sezamu
• ¼ szklanki siemienia lnianego
• ⅓ szklanki oleju kokosowego
• ½ szklanki miodu
• 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
• ½ łyżeczki mielonego cynamonu
• ½ łyżeczki soli

1. Rozgrzej piekarnik do 160°C.
2. W dużej misce umieść wszystkie suche składniki i dobrze je wymieszaj.
3. W osobnej, nieco mniejszej misce wymieszaj oliwę, miód, wanilię, cynamon i sól, a następnie przelej do miski z suchymi składnikami.
4. Mieszaj dokładnie, aż wszystko będzie równomiernie pokryte.
5. Przełóż mieszankę na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę.
6. Umieść blaszkę w piekarniku, a następnie piecz 2.5-3 godziny, do momentu aż granola zbrązowieje.
7. Mieszaj co pół godziny.
8. Przed zjedzeniem ostudź całkowicie.
9. Podawaj z suszonymi owocami i dowolnym mlekiem.
10. Przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku, najlepiej w lodówce.

nasiona marihuany, nasiona konopi, sklep

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

olej cbd, konopny, cbd, thc