Czy wy też cieszycie się jak małe dzieci, kiedy w końcu nastał sezon na dynię? Z dyni można wykonać absolutnie wszystko, od makaronu poprzez zapiekanki, koktajle a nawet lody! My dzisiaj przygotowaliśmy dla was rozpływające się w ustach babeczki z przyprawami dyniowymi, które posiadają niewielki akcent marihuany, który z pewnością sprawi, że pokochacie ten przepis jeszcze bardziej.
Jest to idealna przekąska na chłodne, jesienne dni – zwłaszcza w połączeniu z gorącą kawą lub herbatą. W tym przepisie możesz łatwo dostosować ilość oleju cannabis do swoich własnych potrzeb.
TRUDNOŚĆ: łatwy
ILOŚĆ PORCJI: 12 porcji (12 babeczek)
CZAS PRZYGOTOWYWANIA: 15 minut
CZAS PIECZENIA: 25 minut
CAŁKOWITY CZAS PRZYGOTOWANIA PRZEPISU: 40 minut
Składniki:
• 4 jajka
• 1 szklanka białego cukru
• ½ szklanki brązowego cukru
• 1¼ szklanki oleju z pestek winogron
• ¼ szklanki oleju cannabis
• 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
• 1¾ szklanki puree z dyni
• 3 szklanki uniwersalnej mąki
• 1 łyżka mielonego cynamonu
• 1 łyżka przyprawy dyniowej
• 2 łyżeczki proszku do pieczenia
• 2 łyżeczki sody oczyszczonej
• 1 łyżka skórki pomarańczowej (opcjonalnie)
• pestki dyni
1. Rozgrzej piekarnik do 350 ° F / 175 ° C. Wysmaruj formę do babeczek olejem lub wyłóż odpowiednimi, papierowymi foremkami.
2. Umieść jajka, biały cukier, brązowy cukier, olej z pestek winogron, olej cannabis w misce i użyj miksera lub trzepaczki, aby dokładnie wymieszać te składniki.
3. Dodaj do miski dynię oraz ekstrakt z wanilii.
4. W małej misce umieść suche składniki i dobrze wymieszaj. Dodaj je do mokrych składników i dobrze połącz. Dodaj skórkę pomarańczową.
5. Podziel ciasto równomiernie między 12 foremek. Posyp pestkami dyni.
6. Piecz przez 22–25 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta.
7. Pozostaw do ostygnięcia, wyjmij z foremek i oprósz cynamonem. Smacznego!