Pieczona owsianka bananowa z ekstra dodatkiem konopi 6


ramekin-baked-oatmeal-baked-hemp-and-bananas
Jest to świetny pomysł na odżywcze śniadanie. Może być wykonane z wyprzedzeniem, przechowywane w lodówce i ponownie odgrzane następnego ranka.

Składniki :
¾ szklanki płatków owsianych błyskawicznych
½ szklanki posiekanych orzechów pekan
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli morskiej
1 ½ łyżeczki cynamonu
1 łyżka nasion chia (opcjonalnie)
1 łyżka nasion konopi
2 szklanki mleka migdałowego
⅓ szklanki syropu klonowego
2 ½ łyżki roztopionego, chłodnego masła
1 jajko
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
1 – 2 banany pokrojone w kostkę
rodzynki, suszone wiśnie, płatki kokosowe (opcjonalne dodatki)

1. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
2. Połącz w misce płatki owsiane, orzechy pekan, proszek do pieczenia, sól, cynamon, nasiona chia oraz nasiona konopi.
3. W innej misce wymieszaj mleko migdałowe, syrop klonowy, masło, jajka, wanilię, banany.
4. Wlej płynne składniki do suchych i mieszaj aż do połączenia.
5. Przełóż powstałą masę do naczynia żaroodpornego i piecz przez godzinę. (Każdy piekarnik działa inaczej, dlatego też sprawdź po ok. 50 minutach i upewnij się, że się nie przypala zbyt szybko).
6. Wyjmij z piekarnika i umieść na blacie, aby nieco ostygła.
7. Podawaj z rodzynkami, suszonymi wiśniami lub wiórkami kokosowymi.

Smacznego!

nasiona marihuany, nasiona konopi, sklep


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

6 komentarzy do “Pieczona owsianka bananowa z ekstra dodatkiem konopi


olej cbd, konopny, cbd, thc