Grillowany chlebek z pesto, brzoskwiniami i nasionami konopi


przepis-thc-przepis-z-nasionami-konopi-grill-brzoskwinia-rukola-pycha-isnpiracja-i-przepis

Składniki:

• 1 szklanka liści bazylii
• 2 łyżki stołowe oleju z konopi
• 2 łyżki stołowe parmezanu
• 2 łyżki stołowe łuskanych nasion konopi
• 1 łyżeczka startej skórki z cytryny
• 1 mały ząbek czosnku
• ¼ łyżeczki soli
• ¼ łyżeczki pieprzu
• 2 dojrzałe żółte brzoskwinie, bez pestek
• 1 opakowanie pełnoziarniste pieczywa naan
• ½ łyżki oliwy z oliwek
• opakowanie mozzarelli
• 2 szklanki rukoli
olej z konopi i nasiona konopi

1. W malakserze umieść bazylię, olej konopny, parmezan, łuskane nasiona konopi, skórkę z cytryny, czosnek, połowę soli i połowę pieprzu, a następnie miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu; delikatnie posmaruj plastry brzoskwini olejem i grilluj przez 3 minuty z każdej strony.
3. Grilluj pieczywo naan przez 1-2 minuty.
4. Na pieczywie umieść pesto, brzoskwinie i mozzarellę. Przykryj grill i pozostaw tam pieczywo do roztopienia sera, 3-5 minut.
5. Zdejmij naan z grilla i posyp rukolą, polej olejem z konopi i posyp nasionami konopi.
6. Podawaj od razu.

nasiona marihuany, nasiona konopi, sklep

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

olej cbd, konopny, cbd, thc