Ilość porcji: 3
Składniki:
• ¼ szklanki oleju z konopi
• 3 łyżki łuskanych nasion konopi (surowych)
• 4 szklanki posiekanej marchewki
• 3 szklanki wody
• ¼ szklanki posiekanej białej cebuli
• ¼ szklanki pietruszki
• ¼ szklanki araguli lub szpinaku
• ¼ szklanki suszonych pomidorów
• 1 łyżka suszonego oregano
• 1 duże awokado, obrane i posiekane w kostkę
• ¼ szklanki świeżo wyciśniętego soku z cytryny
• 1 łyżka suszonej ostrej papryki (opcjonalnie)
1. Połącz wszystkie składniki (z wyjątkiem awokado i łuskanych nasion konopi) w blenderze.
2. Miksuj na wysokim poziomie, aż substancja będzie kremowa i gładka, a także ciepła (około 5 minut)
3. Ta zupa wspaniała jest, gdy podajemy ja na ciepło.
4. Dodaj trochę awokado do każdej miseczki, a następnie nalej zupę.
5. Posyp łuskanymi nasionami konopi na wierzchu.
6. Możesz także udekorować gałązką pietruszki.