Przepis na „zapiekanki” z portobello i łuskanymi nasionami konopi


Składniki:
1 mały brokuł, pokrojony na różyczki
1 łyżka oliwy z oliwek
sól morska, pieprz mielony
4 grzyby portobello, pokrojone w paski
2 czerwone papryki, pokrojone w paski
1/4 szklanki majonezu
1 mały ząbek czosnku
5 kromek chleba
10 cienkich plasterków sera gouda
5 łyżek łuskanych nasion konopi

1. Rozgrzej piekarnik.
2. Wyłóż blaszkę papierem do pieczenia. Umieść na niej brokuły, dodaj oliwę, sól i pieprz.
3. Co kilka minut mieszaj brokuły, a następnie kiedy będą już miękkie wyjmij je z piekarnika i odłóż na bok.
4. W małej misce wymieszaj majonez, czosnek, sól i pieprz.
5. Każdy kawałek chleba posmaruj majonezem, następnie ułóż warzywa i posyp serem.
6. Rozłóż kanapki na blasze i podpiecz. Wyjmij z piekarnika, kiedy zauważysz, że ser się roztopił i lekko zarumienił.
7. Posyp każdą z zapiekanek jedną łyżką łuskanych nasion konopi.

nasiona marihuany, nasiona konopi, sklep

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

olej cbd, konopny, cbd, thc