Mleko z marihuaną
Zdefiniuj na nowo ideę śniadań i dodaj trochę mleka z naszego przepisu do porannych płatków.
Ilość porcji: 2.
Czas wykonania: 2 godziny
Składniki:
6 gramów marihuany
2 szklanki mleka lub gęstego jogurtu
1. Rozgrzej piekarnik do 120°C. Rozłóż marihuanę na blasze do pieczenia. Upiecz marihuanę, uważaj, aby nie przekroczyć temperatury 120°C i nie spalić jej (jeśli tak się stanie, straci ona swoją moc). Piecz przez około 35 – 40 minut, a następnie wyjmij z piekarnika, ostudź i zmiel na gruboziarnisty proszek.
2. W średniej wielkości garnku na małym ogniu podgrzej mleko. Dodaj dekarboksylowaną marihuanę i gotuj przez około 45 minut, uważając, aby temperatura nie przekroczyła 93°C. Zdejmij z ognia i pozostaw do ostudzenia na około 10 minut, a następnie przelej przez sito o drobnej siatce.
Mleko z naszego przepisu możesz przechowywać w lodówce do około 8 tygodni.