Dzisiaj mamy dla was przepis na owocowy bochenek chleba. Chleb będzie dobry do tygodnia po upieczeniu, świetnie sprawdzi się również w formie francuskich tostów.
Uwaga: chleb pełen jest glutenu i marihuany!
Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia 40 minut
Ilość porcji: 4
Suche składniki:
2,5 szklanki zwykłej mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka brązowego cukru
Mokre składniki:
1 szklanka jogurtu greckiego
100 gramów masła cannabis
2 jajka
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i wyłóż blaszkę papierem pergaminowym.
2. W misce połącz suche składniki i dobrze je wymieszaj.
3. W drugiej misce wymieszaj dobrze mokre składniki, a następnie dodaj ich do suchych składników, dobrze wymieszaj i dodaj jagody.
4. Umieść ciasto w blaszce wyłożonej pergaminem.
5. Piec w piekarniku przez 1 godzinę i 20 minut – do suchego patyczka.
6. Pozostaw do ostygnięcia, a następnie ciesz się niesamowitym smakiem oraz efektami!