Pieczona owsianka bananowa z ekstra dodatkiem konopi

ramekin-baked-oatmeal-baked-hemp-and-bananas
Jest to świetny pomysł na odżywcze śniadanie. Może być wykonane z wyprzedzeniem, przechowywane w lodówce i ponownie odgrzane następnego ranka.

Składniki:

  • ¾ szklanki płatków owsianych błyskawicznych,
  • ½ szklanki posiekanych orzechów pekan,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • szczypta soli morskiej,
  • 1 ½ łyżeczki cynamonu,
  • 1 łyżka nasion chia (opcjonalnie),
  • 1 łyżka nasion konopi,
  • 2 szklanki mleka migdałowego,
  • ⅓ szklanki syropu klonowego,
  • 2 ½ łyżki roztopionego, chłodnego masła,
  • 1 jajko,
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii,
  • 1 – 2 banany pokrojone w kostkę,
  • rodzynki, suszone wiśnie, płatki kokosowe (opcjonalne dodatki).

Przygotowanie:
1. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
2. Połącz w misce płatki owsiane, orzechy pekan, proszek do pieczenia, sól, cynamon, nasiona chia oraz nasiona konopi.
3. W innej misce wymieszaj mleko migdałowe, syrop klonowy, masło, jajka, wanilię, banany.
4. Wlej płynne składniki do suchych i mieszaj aż do połączenia.
5. Przełóż powstałą masę do naczynia żaroodpornego i piecz przez godzinę. (Każdy piekarnik działa inaczej, dlatego też sprawdź po ok. 50 minutach i upewnij się, że się nie przypala zbyt szybko).
6. Wyjmij z piekarnika i umieść na blacie, aby nieco ostygła.
7. Podawaj z rodzynkami, suszonymi wiśniami lub wiórkami kokosowymi.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

6 komentarzy “Pieczona owsianka bananowa z ekstra dodatkiem konopi”


Copyright © THCLand.pl - Czyli informacje na temat marihuany, konopi, cannabis.