Ilość porcji: jedna kwadratowa blaszka
Składniki:
1. Ciasto:
• 1 szklanka i 1 łyżka oleju kokosowego
• 1 szklanka kremowego masła orzechowego (najlepiej organicznego)
• ⅓ szklanki syropu klonowego
• 1 cały banan
• 1 łyżeczka cynamonu
• szczypta soli
2. Spód:
• ½ szklanki łuskanych nasion konopi
3. Polewa:
• 1-2 łyżki kremowego masła orzechowego zmieszana z 1-2 łyżkami rozpuszczonych płatków czekoladowych
1. Umieść wszystkie składniki na ciasto w blenderze.
2. Miksuj do uzyskania gładkiej i kremowej konsystencji.
3. Rozmieść łuskane nasiona konopi na kwadratowej blaszce, uprzednio wyłożonej pergaminem do pieczenia.
4. Umieść mieszankę z blendera na spodzie z łuskanych nasion konopi.
5. Polej przygotowaną polewą.
6. Posyp dodatkowymi płatkami czekoladowymi.
7. Umieść naczynie w zamrażarce na 15-20 minut, aż stwardnieje na tyle, aby można było kroić w prostokąty.
8. Przygotowana masa będzie twarda, więc krój powoli.
9. Gotowe krówki możesz skropić masłem orzechowym i posypać łuskanymi nasionami konopi.