Składniki:
(na 15 batonów)
2 łyżki oleju kokosowego
4 łyżki mleka kokosowego
1/4 szklanki cukru kokosowego
1 łyżka ekstraktu waniliowego
1/4 łyżeczki soli
1 1/4 szklanki mąki owsianej lub drobno zmielone płatki owsiane
1 1/4 szklanki mąki migdałowej
1/4 szklanki łuskanych nasion konopi
1/2 szklanki płatków czekoladowych
1. Roztop olej kokosowy w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej.
2. Wymieszaj olej kokosowy z mlekiem kokosowym, cukrem kokosowym i wanilią do dokładnego połączenia składników.
3. Dodaj sól, mąkę owsianą, mąkę migdałową i łuskane nasiona konopi.
4. Dodaj płatki czekoladowe.
5. Wyłóż blaszkę lub pojemnik pergaminem do pieczenia.
6. Wyłóż masę na blaszkę.
7. Włóż do lodówki na kilka godzin, a po wyjęciu pokrój w paski.
8. Przechowuj w szczelnym pojemniku w lodówce.