Ilość porcji: 2 – 3
Składniki:
3 szklanki gorącej wody + 2 saszetki proszku instant chaga
1/4 szklanki łuskanych nasion konopi
1/4 szklanki orzechów nerkowca (najlepiej wcześniej namoczonych)
3 łyżki proszku kakao
3 łyżki cukru kokosowego
1 łyżka lucumy (opcjonalnie)
1 – 2 łyżeczki cynamonu
1/4 łyżeczki pieprzu cayenne
1/4 łyżeczki cukru waniliowego
szczypta soli
1. Umieść wszystkie składniki w blenderze o dużej mocy i miksuj na wysokich obrotach przez kilka minut, aż otrzymasz ciepły i kremowy napój.
2. Dopraw dowolnie według swoich preferencji (dodaj więcej cukru, więcej przypraw itp.)
3. Jeśli wolisz mocno gorącą czekoladę, przelej ją do garnka i podgrzewaj na małym ogniu przez kilka minut.