Składniki:
(na 4 porcje)
2 łyżki stołowe oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
4 cukinie, pokrojone w kostkę
1 szklanka kukurydzy
1/4 łyżeczki suszonej bazylii
1/4 łyżeczki suszonego oregano
1/4 szklanki łuskanych nasion konopi
sól, pieprz
sok 1 limonki
2 łyżki stołowe świeżej kolendry, posiekanej
2 łyżki stołowe startego parmezanu
1. Na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj czosnek i smaż przez około minutę.
2. Dodaj cukinię, kukurydzę, bazylię i oregano. Smaż aż cukinia zmięknie.
3. Dopraw solą i pieprzem do smaku, dodaj sok z limonki, łuskane nasiona konopi, kolendrę.
4. Gotowe danie przełóż do miski, posyp tartym parmezanem i podawaj.