Tost truskawkowo-balsamiczny z awokado i konopiom a dokładnie nasionami konopi
Składniki:
• 1 kromka chleba pszennego,
• puree z ½ awokado,
• 4-6 plasterków truskawek,
• ocet/ sos balsamiczny,
• łuskane nasiona konopi.
Przyrządzenie:
1. Włóż pieczywo do tostera.
2. Rozsmaruj puree z awokado na toście.
3. Ułóż plasterki truskawek na awokado i skrop octem balsamicznym.
4. Posyp łuskanymi nasionami konopi.
Tost pomidorowo-bazyliowy z awokado i konopiom, czyli nasionami konopi
Składniki:
• 1 kromka chleba pszennego,
• puree z ½ awokado,
• 1 duży plaster pomidora lub 8 plasterków pomidora cherry,
• 1-2 liście bazylii,
• 1 łyżeczka pokruszonego sera feta,
• łuskane nasiona konopi,
• sól i pieprz do smaku.
Przyrządzenie:
1. Umieść pieczywo w tosterze.
2. Rozsmaruje puree z awokado na toście.
3. Na awokado połóż pomidor, bazylię, ser feta i posyp nasionami konopi.
4. Dopraw solą i pieprzem.
Słoneczny tost sriracha z awokado i konopiom w formie nasion konopi
Składniki:
• 1 kromka chleba pszennego,
• puree ½ awokado,
• 1 jajko,
• sos sriracha,
• łuskane nasiona konopi,
• sól i pieprz do smaku.
Przyrządzenie:
1. Na małej patelni umieść masło, olej kokosowy lub oliwę z oliwek.
2. Rozbij jajko na patelni i usmaż.
3. Umieść pieczywo w tosterze.
4. Rozsmaruj puree z awokado na toście.
5. Umieść gotowe jajko na awokado, skrop sosem sriracha i posyp łuskanymi nasionami konopi.
6. Dopraw solą i pieprzem.