sklep z nasionami marihuany xxl, thc-thc.com

Grillowany durian i pizza konopna

pizza-z-nasionami-konopi-przepis-na-duriana-z-puszki-z-konopia-thc-danie

Składniki:

1. Grillowany durian:
• 1 puszka młodego zielonego duriana w wodzie, lub w solance
• 1 łyżka cukru kokosowego
• 1 łyżeczka chilli w proszku
• ½ łyżeczki czosnku w proszku
• ½ łyżeczki kminku
• ¼ łyżeczki pieprzu cayenne
• ½ szklanki sosu barbecue
• ¼ szklanki wody

2. Dip konopny:
• ¼ szklanki łuskanych nasion konopi
• ¼ szklanki przefiltrowanej wody
• 1 szalotka, posiekane w grubą kostkę
• 1 wyciśnięty ząbek czosnku
• 1 łyżeczka octu jabłkowego
• ¼ łyżeczki cebuli w proszku
• ¼ łyżeczki soli oraz czarnego pieprzu (do smaku)

3. Cheddar z nasion konopi:
• ½ szklanki + 2 łyżki wody filtrowanej
• ¼ szklanki łuskanych nasion konopi
• 2 łyżki posiekanej czerwonej papryki (ostrej)
• 1 łyżka drożdży odżywczych
• 1 łyżka proszku maranta
• 1 łyżka octu jabłkowego
• ½ łyżeczki soli

4. Pizza:
• ciasto na pizze
• oliwa z oliwek do posmarowania
• 2 łyżki sosu barbecue
• 1 mała czerwona cebula, obrana i pokrojona w cienkie piórka
• ½ filiżanki liści kolendry
• ½ łyżki łuskanych nasion konopi

Grillowany durian

1. W durszlaku odcedź i przepłucz duriana. Wytnij rdzeń chlebowca (trójkątne końcówki) od reszty masy) i usuń, pozostawiając tylko włóknistą część.
2. W średniej misce wymieszaj cukier kokosowy, chilli w proszku, czosnek w proszku, kminek i pieprz cayenne. Umieść na durianie i wmasuj.
3. Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu, umieść na nim kawałki duriana i smaż przez około 3-5 minut.
4. W małej misce wymieszaj sos barbecue z wodą i polej nim chlebowca. Zmniejsz ogień do minimum, przykryj i duś na wolnym ogniu przez 15 minut, lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu.
5. Zdejmij pokrywę z patelni i za pomocą 2 widelców rozdrobnij duriana. Kontynuuj na wolnym ogniu pod przykryciem przez kolejne 5 minut, aż sos barbecue się zredukuje, co jakiś czas mieszając.

Dip konopny

1. Aby wykonać dip, umieść wszystkie składniki w blenderze i mieszaj na najwyższym poziomie, do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Przenieś do szczelnego słoika i umieść w lodówce, do czasu wykonania pełnego dania.

Sos serowy
1. Tymczasem zrób sos serowy łącząc składniki w blenderze (jak poprzednio).
2. Przelej sos na średnią patelnię i podgrzewaj.
3. Ubijaj w sposób ciągły przez około 5 minut, do zgęstnienia.
4. Wraz z gotowaniem, będziesz mógł zauważyć zielone plamki powstałe ze zblendowanych nasion konopi – jest to normalne.

Pizza
1. Rozgrzej grill do wysokiej temperatury.
2. Lekko obsyp mąką czystą powierzchnię i rozwałkuj ciasto do pizzy do pożądanego kształtu i wielkości. Nie stresuj się tworząc idealne koło lub prostokąt, formowanie pizzy w dowolnych kształtach jest mile widziane.
3. Umieść ciasto na desce do pizzy lub specjalnym ruszcie. Górę zwilż oliwą z oliwek.
4. Gdy grill będzie gorący, obniż temperaturę o połowę i umieść tam ciasto (wysmarowaną oliwą stroną do dołu).
5. Ostrożnie zamknij pokrywę grilla i grilluj ciasto przez 2-4 minuty, aż spód będzie złocisto-brązowy. Następnie wysmaruj górną, niegotową jeszcze stronę ciasta oliwą i ostrożnie odwróć pizze.
6. Po odwróceniu, posmaruj wierzch pizzy 2 łyżkami sosu barbecue i umieść na niej duriana.
7. Następnie za pomocą łyżki rozprowadź na niej zrobiony wcześniej ser cheddar.
8. Pokryj jak największą ilością plasterków czerwonej cebuli.
9. Zamknij pokrywę grilla i pozostaw pizze na kolejne 2-4 minuty.
10. Ostrożnie przenieś pizze z powrotem na deskę do pizzy. Skrop dipem, posyp świeżą kolendrą i łuskanymi nasionami konopi.
11. Podawaj natychmiast.

sklep nasiona marihuany, konopi, cannabis, ganji, skunka, ak 47, thc

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


Copyright © THCLand.pl - Czyli informacje na temat marihuany, konopi, cannabis.