Ciasto potrójnie jagodowe

Czas przygotowania: 1 godzina

Składniki na wypełnienie:
2 szklanki truskawek
2 szklanki malin
2 szklanki jagód
2 łyżki stołowe mąki migdałowej
1 łyżeczka cynamonu

Składniki na górną warstwę:
3/4 szklanki oleju kokosowego
2 łyżki stołowe syropu klonowego
2 szklanki płatków owsianych
1/2 szklanki łuskanych nasion konopi
1 szklanka mąki migdałowej
1 łyżeczka cynamonu
1/2 łyżeczki soli

1. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Wysmaruj naczynie do pieczenia olejem kokosowym i odstaw na bok.
2. W dużej misce połącz truskawki z malinami i jagodami. Dodaj mąkę migdałową i cynamon i wymieszaj tak, aby pokryć nimi wszystkie owoce.
3. Przenieś mieszankę owocową do wysmarowanego naczynia.
4. W oddzielnej misce wymieszaj razem olej kokosowy i syrop klonowy. Dodaj płatki owsiane łuskane nasiona konopi, mąkę migdałową, cynamon i sól i dobrze wymieszaj.
5. Rozprowadź mieszankę równomiernie na owocach.
6. Piecz przez 30 minut do uzyskania złotego koloru.
7. Po upieczeniu odstaw na około 15 minut do ostygnięcia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.


Copyright © THCLand.pl - Czyli informacje na temat marihuany, konopi, cannabis.