Czas przygotowania: 1 godzina
Składniki na wypełnienie:
2 szklanki truskawek
2 szklanki malin
2 szklanki jagód
2 łyżki stołowe mąki migdałowej
1 łyżeczka cynamonu
Składniki na górną warstwę:
3/4 szklanki oleju kokosowego
2 łyżki stołowe syropu klonowego
2 szklanki płatków owsianych
1/2 szklanki łuskanych nasion konopi
1 szklanka mąki migdałowej
1 łyżeczka cynamonu
1/2 łyżeczki soli
1. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Wysmaruj naczynie do pieczenia olejem kokosowym i odstaw na bok.
2. W dużej misce połącz truskawki z malinami i jagodami. Dodaj mąkę migdałową i cynamon i wymieszaj tak, aby pokryć nimi wszystkie owoce.
3. Przenieś mieszankę owocową do wysmarowanego naczynia.
4. W oddzielnej misce wymieszaj razem olej kokosowy i syrop klonowy. Dodaj płatki owsiane łuskane nasiona konopi, mąkę migdałową, cynamon i sól i dobrze wymieszaj.
5. Rozprowadź mieszankę równomiernie na owocach.
6. Piecz przez 30 minut do uzyskania złotego koloru.
7. Po upieczeniu odstaw na około 15 minut do ostygnięcia.